Saturday, 1 September 2012

MEWAH DAN HEBAT !!! BAS 2 TINGKAT KHAS UNTUK ANWAR IBRAHIM !!!

Bas mewah milik Khalid Ibrahim untuk kegunaan boss beliau, Anwar Ibrahim telah menjadi perbualah hangat rakyat.

Perbualannya bukan menjuruskan kepada kekaguman Pakatan pembangkang menggunapakai bas mewah untuk berpolitik.

Tetapi ianya lebih kepada sindiran dan cemuhan rakyat kerana Anwar Ibrahim dan Pakatan pembangkang seolah-olah menunjuk-nunjuk kemewahan mereka sedangkan masih ramai lagi rakyat yang perlukan bantuan di negeri Selangor.

Tambahan pula, bas mewah 2 tingkat itu tidak praktikal untuk masuk di jalan-jalan kecil dalam kampung-kampung, malah akan menjadi bahan cemuhan orang kampung apabila melihat bas mewah tersebut.

Dan sudah tentu, ianya tidak akan mendatangkan sebarang keuntungan kepada Anwar Ibrahim yang wajah beliau turut menghiasi bas mewah itu.

Berkempen dengan bas mewah 2 tingkat? Rakyat akan bangkit mengkrtitik hebat.


Beginikah cara Anwar mahu berkempen cara bermewah-mewah dan kemudian mengharapkan undi rakyat? I don't think so !

Di bawah adalah interior design yang menyerlahkan lagi ciri-ciri kemewahan bas 2 tingkat tersebut.

Canggih ! Kerusi urut di sediakan. Untuk kegunaan Anwar yang pernah sakit belakang?


Yang mungkin juga akan diperkatakan oleh rakyat ialah, "daripada belanja mahal beli dan ubahsuai bas mewah, lebih baik mereka bagi duit tu kepada rakyat" atau "kan negara kita ni dah elok dengan jalan lebuhrayanya, buat apa nak berlagak pakai bas mewah." dan sebagainya.

Janganlah kita samakan dengan senario di Amerika Syarikat di mana bas digunakan untuk berkempen kerana negara itu jauh lebih besar daripada negara kita. Manakala, jarak lokasi berkempen mengambil masa yang lama dan berkemungkinan tanpa fasiliti penginapan dan sebagainya.

So, bagi MiM, penggunaan bas mewah 2 tingkat ini adalah strategi berkempen dan politik yang tidak menguntungkan dan akan backfired kepada parti pembangkang.

Malah, ianya bakal mendatangkan mual dan cemuhan daripada mereka yang hadir dan mendengar Anwar berkempen di bas mewah tersebut.
Pelik kerana takkan Anwar Ibrahim dan pegawai-pegawai beliau tidak tahu implikasi negatif danconsequences mereka menayangkan bas mewah 2 tingkat di depan rakyat? Atau mereka sudah tahu?

Yang kelakarnya ialah Minaq Jinggo melaporkan bahawa 'untuk jelajahan pertama ini bas bergerak kosong saja kerana permit dari JPJ tidak diperolehi lagi selepas renovasi dan pengubahsuaian siap. Ahli rombongan termasuk Anwar Ibrahim dan Kak Wan mengekori dengan kenderaan persendirian.'

Selanjutnya klik : novandri.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive