Saturday, 8 September 2012

JANGAN PANDANG SEBELAH MATA TENTANG LORI DAN BAS 'JELAJAH MERDEKA RAKYAT'

Lihatlah bertapa Mewahnya Pakatan Rakyat di Selangor untuk BUS Jelajah Merdeka.Habislah Duit Rakyat Selangor digunakan oleh PKR Selangor.Tak ada Puak puak PAS yang mengkritik BUS dan LORI Mewah ini ker?Kemewahan ditunjukkan oleh Pakatan Rakyat sudah nampak terbukti....lagi.Rakyat Di Malaysia harus sedar semuanya ini mainan Pakatan Rakyat belaka....Rakyat harus menghukum Pakatan Rakyat pada PRU 13 nanti.

Dari Double-Y


Tanpa kita disedari konsep PKR dan Anwar Ibrahim ini telah pun berjaya menarik serta mempengaruhi rakyat yang tidak berparti lebih-lebih lagi rakyat di pendalaman. Paling cikai pun mereka akan berpusu-pusu keluar untuk melihat dengan lebih dekat, lalu merakam gambar menggunakan telefon bimbit!

Konsep ini juga pernah digunakan oleh kerajaan pada tahun 1978, yang mana Jabatan Penerangan menggunakan konsep ini dengan nama 'PENTARAMA' (Penerangan, Nyanyian, Tarian & Drama)

Pada waktu itu beberapa kakitangan dari Jabatan Penerangan Khas Angkasapuri telah menjelajah ke setiap pelusuk Kelantan selama 3 bulan dalam usaha untuk merampas Kelantan daripada PAS.

Akhirnya konsep 'PENTARAMA' terbukti berjaya mempengaruhi pengundi pendalaman Kelantan dan menyaksikan PAS tumbang di Kelantan dalam pilihanraya umum ke-5 pada 8 Julai 1978.

Di pihak kita pula, apa usaha yang dilakukan oleh jabatan Penerangan atau apa saja yang sama waktu dengannya?


PT

Kalau nak komen atau nak bagi pendapat tentang apa usaha di pihak kita nanti dikatakan kita ni lawan kerajaan pulak. Baiklah berdiam diri dan hanya tunggu dan lihat sajalah yang terdaya bagi penyokong UMNO bawahan ini. Apaun kita ada akal dan fikiran maka fikir2 dan renung2kanlah!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive