Saturday, 5 May 2012

Nok Suko Weh !!! Hanya Tuan Presiden FAM Yang BerkuasaPresiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Sultan Ahmad Shah
PEKAN - Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Sultan Ahmad Shah mahu penyokong pasukan bola sepak meneliti dan memahami undang-undang FAM sebelum mengeluarkan kenyataan menggesa persatuan bola sepak negeri keluar daripada badan induk bola sepak negara itu.

Baginda bertitah memang mudah bagi individu terbabit mengeluarkan kenyataan seumpama itu tetapi pada hakikatnya, persatuan bola sepak negeri tertakluk kepada undang-undang FAM.

"Baca perundangan FAM, kita ada undang-undang dan jangan sewenang-wenangnya membuat kenyataan yang akhirnya akan memberi kesan kepada diri atau pasukan bola sepak kita sendiri.

Akhbar hari ini melaporkan, penyokong pasukan bola sepak Sarawak dalam satu laman web dikenali petisyen.com yang mula dilancarkan semalam, meminta Persatuan Bolasepak Sarawak (FAS) keluar daripada FAM selepas tidak berpuas hati dengan tindakan badan induk bola sepak negara itu.

Gesaan itu dibuat kerana menganggap hukuman yang dikenakan terhadap FAS oleh FAM bersifat zalim dan ia juga ekoran tindakan FAM menggantung Timbalan Presiden FAS, Mohd Abu Bakar Marzuki lapan bulan dan denda RM8,000 atas kesalahan mengeluarkan kenyataan menerusi media..

Dalam pada itu, Sultan Ahmad Shah bertitah baginda akan bertemu Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud bagi mendapatkan maklum balas beliau mengenai perkara tersebut. - Bernama

pT
Sepatutnya dengan pengalaman berpuluh tahun FAM, pasukan bola negara semakin maju seperti Jepun tapi sayangnya FAM ternyata GAGAL.Pasukan bola negara hanya setaraf Bangladesh.Memalukan.Kalau diwujudkan satu lagi badan yang jaga bola sepak negara, masa itu baru FAM rasa ada persaingan sesama sendiri.Pasukan negeri pula boleh pilih utk jadi ahli FAM atau badan yg baru.Fikir-fikirkanlah!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive