Monday, 21 May 2012

BIAR BETUL !!! Salah laku BN Perlu Tolak, Salah Laku PR Apa Cerita??

Ketua Wanita MCA Melaka, Kian Sit Har, yang ditegur Presiden parti itu, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek kerana menghadiri perhimpunan BERSIH 3.0 di Melaka pada 28 April lalu, bertegas bahawa parti itu mesti bangun menentang sebarang salah laku BN.
NONE"Parti mungkin ada pendiriannya sendiri, tetapi kita mesti memihak kepada keadilan. Kita tidak boleh mengikut secara membuta tuli jika BN atau MCA melakukan sesuatu yang salah.

"Jika anda berfikir ada sesuatu yang tidak kena, maka kita mesti menyuarakannya. Betul tetap betul, salah tetap salah, dan kita tidak perlu takut (untuk bersuara)," katanya dalam satu temubual dengan dipejabatnya di Melaka minggu lalu.

Sebagai contoh, kata senator yang berusia 73 tahun itu, ialah pelantikan bekas Ketua Polis Negara, Tun Hanif Omar mengetuai panel bebas untuk menyiasat keganasan di perhimpunan BERSIH 3.0 di Kuala Lumpur.

Dalam nada kecewa, Kian berkata: "Sudah pasti pembangkang akan menuduh kita tidak adil. Bagi saya pun, Hanif tidak sesuai.

pT
Perjuangan Kian Sit Har untuk kebenaran  pasti akan menerima kritikan dan tindakan daripada pimpinan mereka yang terang-terangan enggan menerima kebenaran dan keadilan. Jika keadaan ini berterusan, pasti kerajaan akan tumbang di tangan rakyat. Jika difikirkan, mengapa kerajaan enggan menerima sebarang kritikan berkenaan keadilan dan kebenaran? Sudah pasti di sebalik penafian ini ada sesuatu yang tidak kena dalam pemerintahan. 

Tapi kepada YB di pihak pembangkang dan juga kerajaan  yang ada scandal sex dan bermacam2 lagi itu tidak mengundurkan diri, seperti pemimpin2 kanan negara lain yang sanggup melepaskan jawatan jika di sabit dengan kesalahan. Adakah kita nampak sebelah  pemerintah saja atau keseluruhan nya? Fikir-fikirkanlah!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive