Monday, 9 July 2012

FOTO !!! 'IMAN MAHDI' BERTOPI DITEMBAK DI JPM


Kecoh apabila berita mengenai kejadian amuk di Jabatan Perdana Menteri (JPM) yang berlaku baru petang tadi, dalam pukul 4 lebih, tersebar. Setakat ini, hanya Utusan yang bertindak pantas menyiarkan berita penuh tentang kejadian amuk ini. Berita Harian pula setakat ini telah mengeluarkan berita ringkas. 

Pihak akhbar lain seperti terlambat sedikit. Tidak tahu lah kenapa. Di bawah ini, kami lampirkan berita daripada Utusan. Tapi sebelum membuat apa apa spekulasi, mari lihat gambar gambar sekitar kejadian dahulu.

PUTRAJAYA 9 Jun – Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri di sini kecoh apabila seorang lelaki dan wanita cuba menceroboh bangunan tersebut sambil membawa pedang samurai.

Lelaki bertubuh sasa dan tidak berbaju itu bersama pasangannya yang berhijab hitam kelihatan masuk di pondok pengawal keselamatan pada pukul 2.30 petang.

Bagi mengelak kejadian tidak diingini pasangan tersebut diminta masuk ke perkarangan bangunan.

Bagaimanapun, kedua-duanya bertindak ganas memecahkan sebuah Perodua Kancil dan dua Proton Waja di tempat letak kereta tidak jauh dari bangunan B1 yang menempatkan Biro Pengaduan Awam.

Anggota polis yang tiba di tempat kejadian cuba memujuk pasangan tersebut bagaimanapun gagal memaksa tembakan dilepaskan.

Suspek lelaki yang berseluar jeans cedera di tangan kanan, manakala pasangannya di paha kiri. Kedua-dua dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan lanjut.

Kedua-dua suspek dikatakan memberitahu mahu menggulingkan kerajaan dan melaungkan perkataan takbir beberapa kali.
UTUSAN

PUTRAJAYA: Seorang masing-masing lelaki dan wanita dipercayai suami isteri ditahan polis selepas difahamkan mengamuk dan cuba mencederakan orang ramai yang lalu di Kompleks Kerajaan berhampiran Blok B1 Jabatan Perdana Menteri, di sini, hari ini. -Berita Harian

Sebenarnya ada beberapa persoalan di sebalik gambar dan berita daripada Utusan ini. Cuba korang perhatikan, dah kena tembak pun macam tak sakit je? Dan jika benar mereka mahu menggulingkan kerajaan, takkan dua orang je? 

Macam mana pula mereka boleh lepas masuk? Utusan kata, perempuan itu ditembak di peha kiri, tapi jika lihat gambar di peha kanan pula. Persoalan ini dilemparkan oleh sumber sumber lain. Apa apa pun, kita nantikan berita penuh daripada akhbar lain pula untuk membuat penilaian.

Buletin Utama TV3 pula melaporkan yang si lelaki telah meninggal dunia di hospital. 

-Sumber

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive