Tuesday, 10 July 2012

PENGIKUT ABBY MENGHENTAM FINAZ YUNUS (TV ALHIJRAH) KERANA STATUS FB



Semalam, wall Facebook Finaz Yusuf, pembaca berita TV Al Hijrah dihentam teruk gara gara mengeluarkan status berupa fitnah terhadap Abby Abadi di fanpagenya. Apabila komen dan wall post dari orang ramai yang tidak puas hati dengan tindakan Finaz semakin banyak, Finaz Yunus bertindak menutup fanpagenya. Impak dari penutupan fan page Finaz Yunus, wall Facebook TV Al Hjirah pula menjadi sasaran melepaskan komen sehingga membawa kepada penutupan fan page TV Al Hijrah.


Kejadian ini membawa kepada pembukaan fan page Kami Mahu Finaz Yunus(TvAlHijrah) Minta Maaf Terhadap Abby Abadi, yang bertujuan untuk mendesak Finaz Yunus meminta maaf kepada bekas aktress itu. Baru sebentar tadi, admin page tersebut mengatakan page akan didelete selepas Finaz Yunus mengeluarkan permohonan maaf kepada Abby Abadi.


Status pengikut Abby menghentam Finaz Yunus

Terbaru : Finaz Yunus telah pun membuat permohonan maaf di atas tindakannya itu.

pT

Rasanya kita tak perlu peningkan kepala pasal hala tuju selebriti seperti abby abadi. Kalau dia rasa dia boleh mendekati islam hanya melalui Pas lantak dia lah.. Dia bukanlah selebriti hebat yang punya banyak pengaruh. Malah abby cuma lebih terkenal sebagai artis yang popular dengan cerita2 kontroversi rumah tangga dari cerita2 dunia seni dia…

Dia boleh saja menghiasi muka depan harakah tapi impak politiknya adalah zero… cuma kehadirannya di pentas2 ceramah politik atau program anjuran Pas akan memberi peluang kepada pak2 lebai Pas yang kepala atas berbalut kemas tapi kepala bawah tak boleh kontrol tu satu ruang untuk berfantasi sambil membuat aksi 'musang berjanggut..


37 comments:

  1. Itu status FB, owner nak tulis apa dia punya pasal la. Soal etika tak timbul sebab status FB tu personal. Lagi satu setakat masih jadi student tu tak payah lah nak tunjuk bagus sedangkan pemikiran pun belum cukup matang lagi - student namanya, belum habis belajar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. blajar mana ada istilh habis bro.. da masok liang lahad pn kene blajar apa. Hati dah keras.. memang susah nk time teguran. LIHATLAH APA YANG DIKATA, BUKAN LIHAT SIAPA YANG BERKATA... ^-^

      Delete
  2. itulah namanya budak..belajar belum habis tapi nak komen tapi tak nak guna akal..kerana terlalu taksub kepada pembakang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak tu rasanya lebih guna akal daripada finaz dan saudara yg komen ni. blajar mana ada istilh habis bro.. da masok liang lahad pn kene blajar apa. Hati dah keras.. memang susah nk time teguran. LIHATLAH APA YANG DIKATA, BUKAN LIHAT SIAPA YANG BERKATA... ^-^

      Delete
    2. dah tentu nama student tu pelajar... perkerja tu bekerja.. sebelum bekerja kena belajar.. kalau belum habis belajar, tak boleh kerja.. menuntut ilmu tu bab yang lain..

      Delete
  3. Lawak bila orang berkata benar dan diputarbelit kan oleh orang lain... Sape yang buat fitnah ? Puak mana yang buat fitnah ? tepuk dada tanya iman... ^_^

    ReplyDelete
  4. Student pun taw pikir .sengal..nk uat fb personak.uat la privet..jgn add org.mung nk kata ke.nk bogel dlm fb tu ke mampus mung r...ceit...umat fb belaka uat dose kering....

    ReplyDelete
  5. aku rasa budak yg tegur finaz yunus tu ok jer...ayat dia tegas dan tak berpihak mana mana...aku x paham la,asal student atau beginner bagi teguran,golongan oldiest akan anggap diorang budak hingusan..kene "pergi blaja"..mcm diskriminasi...mcm mana mentaliti nk maju

    ReplyDelete
  6. kami student no stupid..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg, tapi ko eja pon salah... bukan no stupid, tapi not stupid la stupid piece of shit!

      Delete
  7. Ntah..debagai seorg student,jawapan budak tu ckup tepat dan telah mem-butthurt kan saya jika saya finaz.. Budak tu cuma ckp psl etika..dia x ckp pun dia pro mana2 parti politik.. Apa la org tua nyanyuk yg bernama anon. Ni..ahahahahahahahahahahaahahahahahahaha.....

    ReplyDelete
  8. student lah penentu masa depan negara....jgn jadi lembu di tindik hidung ...

    ReplyDelete
  9. blog ni pun sial jugak. kalau tak menghina org tak boleh ke? sempat juga memfitnah org yg pakai lebai dan serban. mmg sial kau.

    ReplyDelete
  10. betul wey. sial gak blog ni. pasal serban kau jgn buat main. sunnah rasulullah. teruk gile kau.

    ReplyDelete
  11. Ni apa hal pula penulis ni. Penutup lu boleh mengundang bro.

    ReplyDelete
  12. i'm with FINAZ!

    what she said was blatant truth!

    i support her statement!

    to BABI ABADI and her pakatan dogs, you dogs can go to hell!

    go eat your own shit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak porno ajaran sesat pihak hotak ko ler lahanat

      Delete
    2. all i know only bn dogs like to eat shit..

      Delete
  13. si betina abbi tu meroyan sebab tengok duda dia bahagia dengan bini baru!

    muda dan bergetah pulak tu!

    abbi pun apa lagi, meroyanlah tak tentu dan terus masuk Parti Ajaran Sesat!

    hahahaha

    ReplyDelete
  14. budget masuk PASesat dapat masuk syurga ke?!

    pegiii dahhhh!

    abby babi lu bole pegi mampus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tu macam ole ler masuk syurga..
      pengampu bn 9barisam neraka

      Delete
    2. betulla maknanya undi PAS masuk sorga?

      Delete
    3. Pas tu parti ajaran sesat..poooraaah!

      Delete
  15. satu je nak tanya.... dah terampun ke segala dosa abby bila masuk pas. maksiat yang dibuat selama ini lupus begitu saja ke dan abby dah jd suci sesucinya. Hok Zul pegang2 dan gentel2.... jari tu takpa sebab mukaddimah saja ke. kiraan masuk syurga trus la ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu je nk tanya...dia dah berhijrah ke arah yg lebih baik..ko setan ke yg susah ati tu..?

      Delete
    2. hijrah kepala babi ko la..

      Delete
    3. ko la kepala babi

      Delete
  16. Baru masuk politik dah macam2 perangai...elok sangat la tu...nak berubah tak perlu berpolitik. karier pun tidak kemana.mana..tapi yang konon2nya berubah ni dah macam pandai sangat sampai semua benda nak dihentam dan semua yang kerajaan buat salah...masuk politik mana2 pun bukan tiket untuk kita jadi lebih baik atau masuk syurga. Syurga itu cuma TUHAN yang tentukan...tapi kerajaan dah banyak buat perubahan, tapi apa yang pihak satu lagi buat?? Sehingga saat ini, apa yang pembakang buat..ZERO!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang pembakang buat..bukan ZERO!!!
      tapi membuat tetapi membangkang 99% usaha baik kerajaan kepada rakyat

      Delete
  17. Semua orang tiada hak menghina orang lain. Pas atau UMNO, bertudung atau tidak...masuk PAS bukan satu platform untuk menghentam UMNO..dan masuk UMNO bukan satu tiket untuk menghentam PAS.

    Pakai tudung kerana apa? Kerana Allah kan? Bukan kerana PAS...atau UMNO. Tapi sekurang2nya dah lepas dari dosa membuka aurat. Bila kita bertudung, akhlak kita pun kena jaga....

    Just my 0.02 dari akal yang singkat ni

    ReplyDelete
  18. Seeloknya mulut pun kena hijrah jg...bukan senang2 menghukum seseorang bila dh join pas...

    ReplyDelete
  19. Yang utama dan penting adalah hijrah peribadi, kalau sekadar hijrah fizikal tapi peribadi masih kurang bersih kita seolah2 'musang berbulu ayam'. dan yang paling best trend sekarang...tak cukup "HIJRAH" kalau tak naik pentas dan kutuk balik kerajaan..

    ReplyDelete
  20. syiah adalah agama sesat seperti ajaran ayah pin, rasul melayu dan lain2. malah lebih bahaya krn syiah berbohong di atas nama Ahlul Bait. iran adalah negara kafir yg x mgkin dserang oleh yahudi krn kwujudan iran sbg paksi syiah lebih mnguntungkn musuh2 ISLAM. kewujudan iran pada dunia ISLAM adalah sama seperti PAS di Malaysia. memastikan sentiasa ada perpecahan dikalangan umat ISLAM !! sentiasa memastikn ISLAM itu lemah. jahanam syiah ! jahanam pas !

    ReplyDelete
  21. Marah Abby Abadi menghentam, caci maki orang2 umno, tapi si blogger ni buat artikel menghina pas, mengherdik Pas tu takpe ke ? So u buat cerita pasal abby kutuk sana sini, boleh jamin u masuk syurga lah ? macam tu ke ? note this : Penghijrahan utk menjadi yg lebih baik adalah FITRAH. dan SUKAHATI DIALAH NAK MASUK PARTI APA PON. Kau sokong UMNO, ada ke orang kesah ? Ni lah orang melayu, hanya sebab nak darjat, harta, kekayaan sampai bermusuh-musuhan. zzzzz

    ReplyDelete
  22. Inilah masalah org islam sekarang....

    selalu bercakaran...

    siapa yg untung???

    Musuh islam yg memang nak imej islam tercemar..

    Inilah akibat, mulut longkang...kalau dah berhijrah tu, tunjukkan akhlak yg baik..

    byk kisah silam dimana seorang pelacur akan masuk syurga disebabkan belas ikhsan kepada anjing, manakala seorng ahli ibadat akan masuk neraka disebabkan mulut yg menyakiti jirannya..

    sama sama lah kita muhasabah diri...Jaga mulut kita. jgn jadi mulut longkang

    ReplyDelete
  23. 2 x 5 serupa belaka...melayu...melayu kita dop gaduh cina dengan india bertepuk tangan....teruskan teruskan haa haa

    ReplyDelete
  24. HA HA HA HA!!!
    Ini semua makhluk yang tak boleh diterima TEGURAN!!!!!!
    Sudah lah bertudung labuh tapi cukup labuh ker ilmu agama untuk berceramah di khalayak ramai??

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive