Saturday, 10 March 2012

PANAS!!!!!! PAS LAWAN PAS...DAP DAN PKR TEPUK TANGAN!!!!!


Memang koloberasi yang sangat bijak bila DAP dan PKR hanya bersikap berdiam diri bila PAS mencampuri urusan pentadbiran Pas negeri Kedah dengan membuat perubahan pelik dalam memastikan Ketua Negeri,Menteri Besar Kedah hilang kuasa mutlak didalam pentadbiranya.

DAP dan PKR menganggap diri mereka berjaya memecahbelahkan orang melayu dan Islam setelah melihat sendiri pergolakkan Pas yang sedang berlaku. Apa yang boleh kita buktikan bahawa DAP dan PKR penyumbang besar kepada pepecahan dan pergolakkan Pas Kedah.

DAP dan PKR yang sangat mendapat keuntungan dari hasil dalam pakatan haprak, Pas rela dilacurkan asalkan mereka diberikan tempat dalam perkongsian kuasa kelak.

DAP dan PKR dianggap bacul kerana membisu dengan cadangan PAS Pusat menubuhkan Jawatankuasa Pemandu bagi memantau pentadbiran kerajaan negeri Kedah yang menggambarkan mereka tiada hak sebagai sekutu dalam pakatan pembangkang, kata Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.
Kemelut ini menjelaskan betapa lemahnya PAS yang menunjangi kerajaan pakatan di Kedah, bercakaran sesama sendiri dan mengecewakan rakyat yang memberi mandat,” katanya kepada pemberita -Bernam

Sumber :kmpm

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive