Wednesday, 26 December 2012

DAP TAK BOLEH GUNA 'ALLAH' - STOPA SU PASSHAH ALAM – Pas menyarankan kitab Bible hanya perlu diterjemah ke dalam Bahasa Melayu menggunakan perkataan asal dalam kitab agama Kristian.

Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali berkata, oleh kerana dalam kitab Bible perkataan asal digunakan ‘God’, maka terjemahan tepat perkataan itu adalah Tuhan.

“Wajar perkataan Tuhan saja diguna, tidak perlu menggunakan ALLAH,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Sementara itu, PKR meminta perkara ini tidak lagi dijadikan isu memandangkan ia telah dijawab dan penggunaannya perlu mendapat kelulusan daripada kerajaan.

Pengarah Komunikasi PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad berkata, isu ini telah pun dijawab Pakatan Rakyat (PR) dan kepimpinan PKR pada 2010. - Sumber

PT
Dah agak Pas menyarankan, pelik betul pemimpin pas ni, tiba-tiba saja bercakap macam orang lembik dan pondan dalam isu yang sebegini penting untuk masa depan agama dan umat Islam. Nampak macam tiada ketegasan langsung. Macam ini kah parti Pas mempertahankan dan memperjuangkan Islam ? Sesama orang Islam sendiri bukan main lagi ceramahnya.. berdegar-degar dengan sumpah seranah.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive