Wednesday 15 June 2016

Panas!!! 4000 Cina DiAngkut @PRK Sg Besar Demi Kemenangan Pan??? #prkSgBesar #SCS93 #InilahBudiman #BN4SGB #KekalBN

Berpuluh-puluh bas disewa oleh DAP untuk membawa balik lebih kurang 7,000 pengundi luar yang mana dari jumlah itu 4,000 adalah dari kaum Cina. Sehubungan dengan itu, DAP berharap pengundi Sungai Besar yang tinggal di luar kawasan Parlimen itu akan pulang mengundi pada pilihan raya kecil (PRK) Sabtu ini bagi memastikan kemenangan calon Parti Amanah Nasional (PAN). Penasihat DAP, Lim Kit Siang, berkata kebimbangan besar pembangkang adalah bilangan pengundi luar tidak pulang untuk mengundi.

“Kebimbangan besar adalah bilangan pengundi kurang mengundi. Kerana kita hanya mampu mencapai 88% sahaja pada pilihan raya umum lalu.

“Bukan mudah untuk mencapai bilangan pengundi yang tinggi memandangkan ini hanyalah pilihan raya kecil (PRK),” katanya di sidang media di Pejabat DAP Sekinchan, hari ini. Kit Siang berkata akan menjadi satu “keajaiban” sekiranya pengundi luar pulang mengundi dan memilih pembangkang.

Sementara itu, Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua berkata bilangan pengundi luar yang datang mengundi akan menentukan keputusan pilihan raya ini.

“Sama ada kita akan mencapai matlamat dan melakukan kejutan semuanya bergantung kepada berapa ramai yang pulang nanti,” katanya. Ujarnya, DAP sendiri mengerahkan jentera menyakinkan pengundi agar pulang untuk mengundi.

“Kita juga telah menyewa bas bagi membolehkan pengundi di luar kawasan seperti di Singapura pulang. “Selain itu, kita juga menyebarkan ia melalui media. Setakat ini kita mendapat maklum balas yang positif,” katanya.

Sebelum ini, Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Ismail Sabri Yaakob menggesa pengundi luar Parlimen Sungai Besar digesa balik mengundi pada 18 Jun ini dan memilih calon yang benar-benar mampu membela nasib mereka selain meneruskan pembangunan di kawasan berkenaan. Ismail Sabri yang membuat gesaan itu berkata anak jati Sungai Besar yang tinggal di luar kawasan diharap dapat menunaikan tanggungjawab mereka kerana setiap undi amat penting.

"Sungai Besar tidak jauh pun, jika ada mana-mana pengundi yang berada di Kuala Lumpur, atau sekitar Semenanjung, saya saran kalau boleh balik lah mengundi.

"Adalah diharapkan juga, pengundi-pengundi di Sungai Besar dapat memberikan undi kepada Barisan Nasional (BN) kerana calon yang dipilih parti amat tepat dengan keinginan setempat," katanya.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah itu yang ditemui ketika turun padang membantu calon BN, Budiman Mohd Zohdi untuk berkempen, menyifatkan anak jati Sungai Besar sebagai individu paling layak meneruskan legasi parti di Sungai Besar.

Malah, katanya keterampilan Budiman yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Panjang, satu daripada DUN di bawah Parlimen Sungai Besar, telah menunjukkan prestasi yang baik sejak berkhidmat tiga tahun lepas, selain disenangi semua golongan termasuk pengundi bukan Melayu.

"Beliau (Budiman) punyai 'track record' yang baik di kawasannya malah bila diumum namanya sebagai calon, kita boleh lihat mood menjadi berbeza kerana beliau diterima semua.

"Apa yang penting, sambutan baik perlu diterjemahkan dengan beri undi kepada BN pada 18 Jun nanti," katanya.

Untuk memenangkan parti tajaannnya Dap sanggup berbuat apa saja di Sungai Besar. Adakah pihak BN, sudah siap siaga dengn kekuatan mental dan fizikal unuk menghadapi hari penentuan nanti??

Kepada pengundi Sg Besar jangan biarkan diri anda menjadi pak angguk dalam memilih calon yang layak untuk menabur bakti dan membela nasib penduduk Sg Besar. Fikir - fikir dan renung - renungkan. Anda mampu mengubahnya!!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive