Saturday, 15 February 2014

Khalid Ibrahim Enggan Serah Jawatan - The Star


Akhbar The Star, milik MCA mendakwa Tan Sri Khalid Ibrahim dikatakan enggan melepaskan jawatan MB untuk memberi laluan kepada Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Khalid dikatakan akan menandatangani surat perletakan jawatannya yang telah disediakan oleh pimpinan PKR, tetapi mengelak untuk berbuat demikian.

Surat tersebut yang dipercayai bertarikh 23 Mac merupakan hasrat parti itu yang mahukan Ahli Parlimen Permatang Pauh itu memegang jawatan tersebut.

Tarikh itu dipilih kerana tarikh pembuangan undi PRK DUN Kajang dan ianya turut mengambil kira andaian bahawa Anwar akan memenangi PRK tersebut.

Andaian tersebut juga mengambil kira bahawa Anwar akan menyertai Majlis Mesyuarat Negeri sebelum diangkat sebagai MB kemudiannya. Khalid yang merasakan dirinya dipermain dan telah memberitahu pihak istana bahawa beliau tidak akan meletakan jawatannya itu menurut laporan itu.

Khalid telah menerangkan situasi politik semasa negeri Selangor kepada Sultan pada perjumpaan mingguannya dengan Baginda pada Rabu lalu. Kata akhbar itu lagi, Khalid kini dalam keadaan ceria dan selalu tersenyum. - Sumber

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive