Tuesday, 11 February 2014

Gempar!!! Jiran Dedah Perangai Buruk Pasangan Malaysia Pukul Anak Di Sweden

Mengejutkan apakah pendedahan ini benar hanya bersumber dari Blog dan media sosial hanya masa akan menentukan – MRM

Kini mereka didakwa memukul kesemua anak sejak 2010 dengan kayu, tali pinggang dan penyangkut baju. Pastinya pendakwaan dibuat setelah soal siasat polis Sweden atau mereka di paksa mengaku dan didera secara mental?

Kes pasangan Malaysia yang ditahan di Sweden isu pukul anak tidak solat ini sudah berlarutan agak lama dan rakyat Malaysia sendiri keliru dan teragak-agak untuk mengecam tindakan pihak Sweden yang menahan reman pasangan terbabit dalam tempoh yang begitu lama.

Baca lanjut pendakwaan berat dikenakan keatas mereka hari ini – MRM Kini tersebar sekeping “print screen” tentang pendedahan bekas jiran senegara pasangan terbabit di Sweden.

Jiran tersebut mendedahkan yang pasangan terbabit sebenarnya hanya memberikan alasan ajar anak sembahyang untuk mempertahankan diri dari dicekup pihak berkuasa Sweden.

“Win kenal sangat Shalwati dan Azizul kat Stockhold tu. She herself seorang yang sangat sombong dan berlagak coz hubby pengarah Tourism, the hell. She’s so biadap. Once, she went out, winter lagik, sejuk beku and her kids came back home from school cant enter.

Luckily, her daughter was smart, came to my house, just 300m away, and tol me that she needs to call mum. Speaker on and mak dia maki dia semacam babe. Kesian the kids, Aisyah, Adam, Amar and Amir they were good kids.

The mum yang bengis macam singa betina. Cakap pukul anak pasal tak sembahyang itu alasan cheap defense jer. Lagi pun Stockholm Int School dan 2 kali panggil diorang counselling coz mother sooo biadap and always say,

“this is muslim way”

School check with other muslim parents from Saudi, Iran, Iraq, Jordan, Qatar.. other muslims mum said no, We never hit our kids, Muslim is kind to kids.

Memalukan Malaysian jer, luckily im not there anymore. Anway just pity the kids, if only mak depa SABAR dalam mendidik anak, kan sabar itu separuh daripada iman.”

Sejauh mana kebenarannya tak dapat dipastikan. Cuma untuk pengetahuan! Kita tak boleh menghukum pasangan terbabit sedemikian hanya berdasarkan cerita di atas. Wallahua’lam…

http://mymedialab.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive