Saturday, 15 February 2014

Azmin Lebih Layak Jadi MB Selangor - Azwan Barpok

Pengacara Azwan Ali menganggap abangnya, Azmin Al, Timbalan Presiden PKR individu yang layak memegang jawatan sebagai MB Selangor. Menurut Azwan, Azmin yang juga ADUN Bukit Antarabangsa itu sudah banyak berjasa kepada PKR dan negeri itu.

“Isu Menteri Besar ini bukan kerana dia abang saya, namun sudah tiba masanya kerusi MB Selangor itu diserahkan kepada orang bernama Azmin Ali. Orang nak cakap apa pun, memang dia layak.

“Pertama, dia antara yang menang majoriti besar di Selangor dan saya jumpa ramai orang dan mereka suka Azmin. Kepada haters Azmin, apa masalah mereka?

Yang mereka sakit hati Azmin Ali naik jadi MB apa hal,”? katanya dalam laporan media Azwan juga menyatakan Azmin orang kanan dan setia kepada Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berbanding sesetengah pegawai-pegawai peribadi (PA).

“Satu lagi, kenapa Azmin layak kerana dialah orang kanan Anwar Ibrahim yang paling setia. Kalau ikut PA lain, semua dah lingkup. Mereka tak kuasa dah dengan Anwar.

“Saya cabar Anwar Ibrahim jawab soalan ini. Lainlah kalau Azmin tak layak, sebaliknya dia memang layak pun. Ramai orang yang nak lihat dia jadi MB,” soalnya.

“Saya menyokong Azmin kerana semangat tinggi dia sebagai seorang abang yang menerima macam-macam cabaran dan cemuhan untuk bertahan dalam politik.

“Hanya sokongan moral sebagai seorang adik kepada abangnya. Tetapi, insha Allah saya tidak menjurus kepada perjuangan partinya”, kata Azwan lagi dipetik Rakyatnews.

3 comments:

  1. Bagi aku PAS pun patut turut bertanding juga di DUN Kajang supaya dapat buktikan sapa yang lebih berpengaruh di Selangor dalam Pakatan Rakyat. Kalau PAS yang menang jawatan MB patut diserahkan kepada PAS. PAS merupakan parti yang begitu kukuh dalam pakatan yang mana bilangan ahlinya begitu ramai. Sebenarnya kalau dikaji PAS telah dipergunakan oleh parti-parti dalam Pakatan untuk kepentingan politik mereka. PAS cuma tumpang seronok saja kalau sekutunya menang tapi habuk pun tak dapat. Apa dah jadi kat Penang? Contoh yang jelas boleh dilihat.

    ReplyDelete
  2. Nak jd MB??kah kah kah, keluarga sendiri pn tak tau jaga..ada hati nk jd MB...jalan daaaa..

    ReplyDelete
  3. Pas kan sengaja dibodoh dan diperbodohkan demi nak tagih kuasa...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive