Thursday, 24 January 2013

LOR NI NAK LELONG AGAMA KERANA NOK PUTRAJAYA !!!!

Dulu sibuk nak lelong Putrajaya, sekarang mereka mengidam pulak nak duduk Putrajaya. Tapi kalau niat asal nak lelong tu dah ada, maka rakyat kena hati-hati. Takut juga kalau Putrajaya dapat kat puok dio, dilelongnya betul-betul kat Israel, tak ke haru! Dan puak-puak ni sekarang semakin kuat hajatnya nak ke Putrajaya mungkin kerana dah ada yang nak beli lelongan mereka. Kalau jadi sungguh kaya la puok- puok langau hijau kali ni.Banyak kali dah  solat hajat dibuat di Kelantan, semoleknya orang-orang Umno pun hadir sama biar  Nik Aziz teruja dan bertambah yakin tetapi dalam berhajat tu, mohonlah agar PAS dan puak Pakatannya dijauhkan dari menghampiri Putrajaya.

1. PAS nampaknya semakin yakin pusat pentadbiran Persekutuan bakal ditakluk.

2. Kabinet bayangan pun berada di ruang siber (betul ke??)

3. Kata nista terdahulu kebencian Putrajaya sudah dilupakan. "Kita akan lelong Putrajaya !" kata seorang pemimpin muda ketika berceramah di Taman Melewar. "Dr. Mahathir pun kita akan lelong" retoriknya sekali lagi. Kata-kata ini masih ternyiang di gegendang telinga saya.

4. Ah! lupakan omongkan dulu. Dulu lain, sekarang lain. Dulu kita tidak pernah bermimpi hendak ke Putrajaya. sekarang sekutu kuat, PKR kuat, DAP pun kuat.

5. Pilihanraya ke-13 semakin hampir. Banyak ramalan-ramalan telah dibuat. Hanya sotong "Paul" sahaja tidak berguna bagi meramal.

6. Orang bijak dari UNIMAS baru-baru ini dilapor oleh Bernama bahawa hasrat PR (payung gagasan yang PAS bernaung) untuk ke Putrajaya mungkin terhalang kerana Berneo masih setia dengan BN.

7. PKR Sibu bukan penentu bahawa PR sudah bertapak di Sarawak kata penganalisa itu. Begitu juga PKR Hulu Selangor bukan bermaksud PR hilang kuasa di semenanjung kata blogger PAS. Jika begitu kedudukan 50:50 kata saya.

8. Jika dulu agak cerah 70:30 ketika Abdullah memegang tampuk negara. Tapi kini era DS Najib agak bekerja keras.

9. 1Malaysia cukup liat. Rakyat didahulukan. Pencapaian diutamakan. Agenda "rakyat" ditiru dari agenda "Ketuanan Rakyat" PR. Apa lagi yang hendak diperjuangkan oleh PR?

10. Bagi PAS yang ada hanya doa dan usaha. Adakah hasrat PAS untuk ke Putrajaya akan termakbul??.


PT
Sekarang Pas sanggup menjual agama demi menjadi tuan pada Putrajaya. Pas semakin terdesak sehinggakan Nik Aziz dan Haji Ha Di sanggup dan akur dengan Dap mengenai isu kalimah Allah kepada penganut kristian. Tetapi mujurlah ada segelintir pemimpin Pas yang tak bersetuju dengan dua orang tua nyanyuk dan memutuskan menolak penggunaan kalimah Allah pada Bible kristian.

Si nyanyuk dua orang tu boleh pulak membuat u-turn dengan menyokong keputusan Majlis Syura Pas yang menolak kehendak tua dua orang tu. Sekarang mereka sedang berkira-kira untuk mendapatkan Putrajaya menjadi milik mereka.

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog archive

Blog Archive