Wednesday, 25 July 2012

SUNYI SEPI BILA TERKENA KEPADA PUAK2 DIA !!!Kubah Masjid Mukim Padang Pauh, Pasir Mas, Kelantan yang jatuh selepas ribut petir pada jam 8.30 malam; 23 Julai 2012.

Saya cuba untuk tidak menulis atau buat ulasan sempena bulan puasa yang mulia ini. Akan tetapi saya tertarik dengan berita ini

Bukan apa, kerana ianya jadi isu politik juga. Pada fikiran saya, struktur masjid atau kubah masjid lebih baik tidak dijadikan isu politik. Tolaklah fahaman politik dalam ibadah.

Kita bersyukur tiada bencana terlebih buruk diturunkan Allah ke atas negara kita Malaysia. Walau bencana terburuk sekalipun berlaku di negara lain, masjid tetap teguh berdiri sebagai lambang agama Islam.Lihatlah kuasa Allah yang mengekalkan masjid-masjid di Aceh walaupun Tsunami melanda pada 26 Disember 2004. Berlaku kemusnahan alam sekitar yang mengubah bentuk muka bumi malah meragut lebih 220,000 nyawa.
Mungkin kita perlu imbau kembali apa yang ditulis oleh blogger pro pembangkang setahun yang lalu. Peristiwa ini berlaku pada 30 Julai 2011 di Teluk Kemang, Negeri Sembilan.

Antaranya blog yang sarat dengan permohonan tajaan dan sumbangan

Macammana bila kena batang hidung sendiri?


Sumber : akupuntakfahamle

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive