Wednesday, 13 February 2013

BUDAK CINA HINA RAJA KENA 1 BULAN PENJARA !!!

Di Malaysia ni, kalau tunjuk isyarat lucah pada Raja cuma kena penjara sebulan je beb.. Denda yang kena pulak cumalah RM 8ribu saja...


Kalau di negara lain, kawe rasa maunya budak cina cilakak penyokong DAP tu kena buang negara atau dipenjara untuk satu tempoh lebih lama..

Kawe bagi satu contoh di Thailand.., hanya kerana buat kenyataan buruk terhadap Raja Bhumibol Adulyadej, sorang pemandu teksi dipenjara 20 TAHUN dan kerja berat.

Manakala sorang pengarang majalah pulak dipenjara 10 tahun hanya kerana menerbitkan 2 rencana yang memburukkan sistem beRaja di Thailand..

Tapi itu di Thailand la.. Di Malaysia ni Raja seolah-olah tak dihormati hinggakan penyokong-penyokong Pakatan begitu berani menghina dan mempertikaikan sewenang-wenangnya..

Kawe percaya.., hukuman ringan yang diberikan pada Leong Pei Koe kerana menunjukkan isyarat lucah pada DYMM Permaisuri Agong pasti akan dijadikan bahan lawak oleh penyokong PR..

Lepas ni tak mustahil akan ada lebih ramai lagi geng pakatan yang berani hina Raja serta Permaisuri memandangkan hukuman ringan saja yang menanti dorang.. - Sumber 


BALIK PULAU: Mahkamah Majistret di sini menjatuhkan hukuman penjara 30 hari dan denda RM8,000 ke atas seorang pemuda atas dua pertuduhan membabitkan kesalahan menunjuk isyarat lucah kepada Raja Permaisuri Agong dan anggota polis di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (LTAPP), Isnin lalu.  Hukuman terbabit diputuskan oleh Majistret Muhamad Hidayat Wahab sebentar tadi. - BH

No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog archive

Blog Archive