Thursday, 23 August 2012

'SIBAPOK TUA' BAGI AMARAN KEPADA PM ???Tiba-tiba ‘timeline’ laman sosial Twitter penulis penuh dengan ‘tweet’ Azwan Ali.

Rupa-rupanya, selebriti ‘panas’ yang baru pulang dari menunaikan ibadah umrah pada Ramadhan lalu tengah ‘naik angin’ dengan sebuah stesen televisyen.

Jika dilihat pada kenyataan-kenyataan Azwan menerusi Twitter miliknya, dia mengatakan stesen televisyen tersebut seperti sengaja memporak-perandakan keluarganya.

Bagi penulis, itu hak Azwan untuk memberi sebarang kenyataan kerana itu melibatkan keluarganya.

Selepas beberapa minit kemudian, ‘timeline’ penulis dikejutkan dengan tweet Azwan yang berbau sedikit berunsur politik.

Azwan seperti mempunyai agenda yang tersirat apabila dia dikatakan akan mendedahkan ‘sesuatu’ selepas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak membubarkan parlimen.

Memetik kenyataan menerusi akaun Twitter milik Azwan, dia akan mendedahkan kenyataan adiknya, Ummi Hafilda berkenaan Najib pada petang 4 Mei lalu di rumah ibu mereka, Hajah Che Tom.

Kenapa perkara tersebut perlu di canang selepas parlimen dibubarkan dan bukan sekarang?

Nampaknya, pergeseran dalaman keluarga mereka semakin ‘hangat’.

Namun, ramai yang sedia maklum bahawa Azwan merupakan artis yang penuh dengan pelbagai kontroversi dan tidak menjadi pelik jika isu sebegini timbul.

Penulis sangkakan isu antara Ummi dan Azwan sudah selesai setelah mereka berdamai tempoh hari.

Rupanya tidak!

Sebelum ini, Azwan telah memohon maaf kepada Ummi pada 18 Januari 2012 setelah dia mengugut untuk membunuh dan membakar Ummi menerusi kenyataan twitter miliknya.

Apa-apa pun, penulis akan meminta maklumbalas dari Ummi Hafilda dan Azwan Ali berkenaan isu tersebut.

Jangan pula kali ini Azwan akan membuat kenyataan seperti dahulu yang mengatakan dirinya telah dihasut oleh segelintir pihak yang mempunyai agenda tersirat.
Sumber asal di kutip dari Mynewshub. Aiyoo.. si Pondan Azwan Ali dah mengamuk pulak dah.. Apa kena mengena hubungan Mak Tom dengan Azmin Ali dan politik? Mak Tom cuma menangis kerana anak jantannya tidak pulang ke rumah walaupun raya. Bahkan untuk meminta ampun pun tidak. Soo.. TV3 melaporkan dalam buletin utama. Apa masalah dengan politik pulak?

Azwan ni kadang-kadang dah melampau.. bila kena kecam, terus melutut minta maaf. Dulu dia kutuk Tun Dr Mahathir, lepas tu meraung menangis minta maaf bila kena kutuk. Kali ni dia cuba nak mengugut DS Najib pulak. Apa dia ingat orang heran sangat lelaki lembut macam dia ni? Pergi mampus laa..

Jangan pulak lepas ni ada lagi adegan meraung teresak-esak sebab kena hentam teruk-teruk akibat ugut DS Najib pulak.. nak minta maaf je meraung, balik-balik ulang skrip yang sama.. bosan la Azwan, bosannn..

Sumber

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive