Wednesday, 17 September 2014

PRK #PengkalanKubor #BN4N01 - Pas Hanya Bermimpi Untuk Rampas N01 Dari UMNO

Hubungan PAS dan PKR dilihat renggang berikutan krisis MB Selangor dan Umno  yakin bahawa BN boleh menang mudah di PRK Pengkalan Kubor. Dari info yang PT dapat kelmarin  ramai penduduk Pengkalan Kubor mengatakan  peratus kemenangan berpihak kepada UMNO/BN. Itu sekadar telahan beberapa orang penduduk yang sempat ditemubual.

Pas yang beria2 mahu merampas Pengkalan Kubor dari tangan UMNO telah melakukan kempen  dengan cara yang kotor. Antaranya ialah:
1. Penyebaran fitnah tentang royalti minyak terhadap pemimpin BN.
2. Mengupah blogger mereka untuk memburukkan calon BN
3. Memfitnah BN memberi wang untuk memilih calon BN
4. Memfitnah kononnya pihak BN mengedar cd memburukkan pemimpin mereka.

Itu adalah sebahagian dari taktik kotor pihak PAS terhadap BN bertujuan merampas DUN N01 jadi milik mereka.

Barangkali kehilangan beberapa Kerusi PAS di Kelantan sewaktu PRU 13 yang lalu sebenarnya melemahkan  semangat Parti Pas ini untuk terus bangkit membalas dendam.

PKR pula telah mencuba nasib di dalam dua PRU sebelum ini dan ternyata tiada rezeki dan nasib PKR di kawasan ini.

Bila PKR memberikan laluan mudah kepada PAS pula untuk mencuba nasibnya kali ini. Sebenarnya penyerahan Kerusi Pengkalan Kubor kepada PAS adalah kerana PKR tahu mereka akan tewas dan mereka ingin mengambil hati PAS di dalam isu Selangor.

PT yakin PKR pasti tewas jika calonnya yang bertanding kerana kita boleh lihat analisa dua keputusan sebelum ini.memang,  PKR ingin mengambil hati PAS dengan memberi laluan kepada PAS..

Tetapi jika melihat suasana suram di pos PKR yang terbesar dengan hanya beberapa orang saja yabg kelihatan di situ, barangkali PKR sekadar mengabui mata penyokong2nya yang  kenelut MB Selangor  tidak terheret hingga ke sini

Adakah PAS punyai strategi tertentu untuk hadapi UMNO kali ini? Isu awal yang cuba dimainkan oleh PAS adalah seperti yang disebut oleh Tok Pa bahawa PAS tidak boleh jadikan isu royalti sebagai modal berkempen kerana Kerajaan Pusat telah menggantikannya dengan wang ehsan melalui JPP kepada Kelantan. 

Walaupun PT  tidak mendapat banyak sumber tapi rata2 mengatakan yang PAS akan kecundang di Pengkalan Kubor. Kerana  PT yakin UMNO lebih baik dari PAS.  Maka PT akan cuba sedaya upaya berkempen setakat termampu agar UMNO  berjaya mengekalkan DUN N01 dan  kuburkan PAS  di kubur yang mereka telah gali.

Sebagai rujukan laporan dari Pemuda Umno yakin seramai 45% pengundi muda pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor tidak akan mensia-siakan peluang untuk terus memilih Barisan Nasional pada PRK itu, 25 September ini.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive