Saturday, 23 August 2014

Bang Non "Kebengongan" Menunggu Al-Sultan Pulang!!!

Baru baru ni kita dikhabarkan bahawa DYMM Sultan Selangor telah memendekkan tempoh becuti baginda apabila kemelut yang melanda negeri Selangor dalam perebutan kerusi Menteri Besar makin meruncing.

PR mengatakan bahawa mereka mendapat sokongan penuh dari semua ADUN PR termasuk PAS dan DAP serta PKR untuk menamakan Wan Azizah sebagai Menteri Besar Selangor yang baru menggantikan Tan Sri Khalid.

Tapi adakah benar semua ADUN ADUN dari PR menyokong kehendak nafsu Anwar Ibrahim dengan menamakan isteri beliau sebagai Menteri Besar Selangor yang baru?

Apa yang terdengar, ADUN PAS seramai 13 orang masih lagi enggan untuk menurunkan tanda tangan mereka menyatakan sokongan terhadap Wan Azizah untuk menggantikan Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor.

Ini sudah pasti membuatkan Anwar Ibrahim bertambah gundah kerana masih tidak boleh membeli ADUN-ADUN PAS seramai 13 orang untuk memberikan sokongan walaupun kononnya keputusan PAS pusat telah menyatakan sokongan terhadap Wan Azizah sebagai Menteri Besar yang baru.

Tapi kalau dilihat semula persetujuan diantara ketiga tiga parti gabungan PR, PAS bersetuju untuk menamakan 2 orang sebagai calon Menteri Besar iaitu Azmin dengan Wan Azizah.

Walaupun ada yang mengatakan bahawa ini adalah permainan yang dicipta oleh Anwar dan PKR namun persetujuan ini telah diuar uarkan oleh pemimpin PKR walaupun hakikatnya majlis Syura telah bersetuju untuk terus menyokong Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor.

Mungkin 13 ADUN ini masih mengikut keputusan Majlis Syura PAS yang masih dengan pendirian mereka iaitu Khalid Ibrahim tidak perlu ditukar memandangkan beliau tidak pernah didapati bersalah oleh mana mana pihak berkuasa dalam urusan pentadbiran.

Sumber

PT
Setakat bengong takpe bang non..jangan gila tak tentu pasal sudahlah...manalah tahu kadang2 manusia boleh jadi gila jika kehendak dan impian tidak tercapai...dahlah angan2 nak jadi PM tak kesampaian....alahai bang non bang non...

2 comments:

 1. gila buat apa..menambahkan susah terutama pada sanak saudara

  Al juburit itu elok mampos sahaja, baru aman dunia..

  Biar dia tunggu di alam kubur sehingga kita akan sama sama hadir di mahsyar

  waktu itu kita tengok dan terima keputusan Allah, tidak ada kapal sink, tak ada hj sulaiman, raja adruss pun sibuk nak jawab hal sendiri..

  waktu itu tak guna dah kalau dapat jadi PM..cukuplah jadi KETUM al juburit di dunia ini

  ReplyDelete
 2. Buat nya Tuankun titah undi x caya buat di sedang DUN November ni. Tunggu lagilah nampak gayanya. Lepas buatnys Tuanku titah lepad sidang DUN bubar DUN, tunggu lagilah nampaknya.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive