Wednesday, 23 July 2014

Tragedi MH17 - Si Celaka Amerika Syarikat Dakwa MH17 Ditembak Secara Silap!!!

AS Dedah Punca MH17 Ditembak Jatuh WASHINGTON: Pesawat MH17 mungkin ditembak jatuh secara 'silap' oleh anggota pemisah pro-Russia yang kurang mahir, kata pegawai risikan Amerika Syarikat dan menolak pendirian Moscow bahawa insiden itu hanya propaganda.

Bukti yang dikumpul mencadangkan bahawa puak pemisah melancarkan SA-11 dari darat ke udara yang menyebabkan pesawat Malaysia itu meletup pada Khamis lalu tetapi masih tidak jelas 'siapa yang memetik picu' dan mengapa.

"Penjelasan yang paling munasabah....ialah ia adalah satu kesilapan dan misil itu dilepaskan oleh 'kru yang kurang mahir' kerana peralatan senjata berkenaan memerlukan kemahiran dan latihan," katanya.

Pegawai itu berkata, beberapa insiden terdahulu dalam tempoh beberapa tahun di mana tentera Russia dan Amerika Syarikat tersilap menembak jatuh pesawat penerbangan awam.

Sebelum itu, pesawat Korea pernah ditembak jatuh oleh jet Soviet pada 1983 dan Tentera Laut Amerika Syarikat tersilap menembak jatuh pesawat awam Iran pada 1988. ~AFP

2 comments:

  1. jd klu betul silap,nak ckp apa? "alamak silap tembaklah.sorrylah ye lain kali i tak buat lg"mudahnya kuasa besar berckp.

    ReplyDelete
  2. Yg nyata Najib di kambinghitamkan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive