Thursday, 24 July 2014

Al-Qassam Berjaya Membunuh 67 Tentera Yahudi Laknatullah & Musnahkan 20 Kereta Kebal

Terkini Kejayaan Perang Darat Al-Qassam sehingga 21 Julai 2014 :

1. Berjaya membunuh 67 orang tentera rejim Zionis.
2. Berjaya mencederakan 150 orang tentera rejim Zionis.
3. Berjaya menawan seorang tentera rejim Zionis iaitu Sha'ul Aron.
4. 7 buah Jip berjaya dimusnahkan.
5. 3 buah drone berjaya dimusnahkan.
6. 20 kereta kebal berjaya dimusnahkan.
7. 8 buah tanker berjaya dimusnahkan.
8. 3 buah jentolak berjaya dimusnahkan.

Kejayaan Briged-Briged Mujahidin Di Gaza sehingga 23 Julai 2014

Tentera rejim Zionis yang terbunuh : 92 Tentera rejim Zionis yang cedera : 168 Tentera rejim Zionis yang ditawan : 1
Jip tentera rejim Zionis yang berjaya dimusnahkan : 7
Pesawat kecil tentera rejim Zionis yang berjaya dimusnahkan : 3
Kereta kebal tentera rejim Zionis yang berjaya dimusnahkan : 24
Personnel Carrier tentera rejim Zionis yang berjaya dimusnahkan : 10
Jentolak tentera rejim Zionis yang berjaya dimusnahkan :6

Alhamdulillah. Allahu Akbar. DOAKAN SEMOGA HAMAS TIDAK TUNDUK PADA RAYUAN TEL AVIV, PBB ATAU LIGA ARAB...

Jelas sekarang Tel Aviv dan BN (Benjamin Netanyahu) khususnya dan zionis israel umumnya takut dan bimbang dgn situasi sekarang. Situasi yang tak pernah terlintas di benak israel zionis bahawa negara yang sebelum ini dikatakan paling kebal di rantau arab.

Tapi hakikatnya kini ia hanya cerita dongeng apabila Hamas dengan sayap tenteranya Briged Izzudin Al Qassam telah membuktikan negara israel bukanlah sebuah negara kebal.

Faktor dan fakta inilah membuatkan israel takut dan mula brfikir untuk mempertimbangkan cadangan mesir untuk pelan damai Gaza-israel.

Israel.zionis,yahudi skg amat2 takut..malah US selaku kekasih israel pn tak berani mnghntar bantuan apabila obama hanya sekadar mengecam Hamas tetapi tidak menawarkan sebarang bantuan ketenteraan.

Kerana dia tahu kekuatan briged al Qassam tak dapat digambarkan..ini mmbuatkn tel aviv smakin stress dan kecut. Bermula dengan kemunculan skuad komando elit amfibia al qassam yang mnyerang pengkalan navy israel.

Serangan roket ke lapangan terbang ben gurion, airport ini mnjadi sasaran Hamas kerana di sini terdapat pengkalan tentera udara/airforce. Semasa serangan pertama al qassam hanya mnggunakn roket M75..ini roket versi lama ciptaan al qassam.

Namun roket ini telah mmpu melumpuhkan airport BG ini..dan kita semua tahu roket M75 ini jarak sampainya dlm lingkungan 50-75 km..dan bila dilancarkn dr Gaza, ia hanya mampu sampai ke bandar2 israel yg bersempadan dgn gaza...seperti ashklon.

Tapi sekarang al qassam telah melancarkn roket buatannya yg terbaru yang dinamakan R160(Randisi 160..mengambil sempena nama bekas pimpinan Hamas, Dr. Randisi) yg mana roket ini mampu sampai malah telah menghujani bandar Haifa..iaitu sebuah bandar yg terletak paling utara israel.

Namun mimpi buruk israel tidak terhenti di situ..krn dalam siri serangan roket yg seterusnya, al qassam telah menggunakn roket terbaru dan tercanggih yg dinamakan Jabari 80 atau J80..yg mana ditujukan ke ibukota tel aviv.

Ini menyebabkn siren kecemasan tel aviv berbunyi tanpa henti memaksa seluruh rakyat israel mencari tempat perlindungan, rakyat israel menjadi bingung dan tertanya2..apa dah jadi dgn penangkis roket iron dome kebanggaan mereka?

Roket J80 bergerak dlm keadaan berayun dan tidak tetap, ini mnyebabkn iron dome israel gagal menangkis dan penganalisis tentera israel melalui saluran Ibrani melaporkan J80 mmg dihasilkn dgn teknology utk mengelak dari iron dome.

Al qassam juga telah berjaya menjatuhkn 10 J80 ke Tel Aviv dan Beit Bam. Ada yang mengenai kem tentera zionis di Nablus. Ini telah memaksa Tel Aviv memohon maaf kpd rakyatnya krn Iron Dome mereka x dpt menghalang roket Al Qassam.

Al Qassam telah melakukan sesuatu yang tak pernah dilakukan oleh mana2 negara Arab sebelum ini. Jika beberapa hari lepas kita semua umat islam teruja dgn kehebatan briged al qassam melancarkan roket J80 yg sgt canggih dan hebat itu.

Kini (semalam) Al Qassam membuat kejutan terbaru dengan melancarkan pesawat tanpa pemandu(drone) ciptaan sendiri yg dinamakan ABABIL..pesawat kawalan jauh ini dilengkapi roket kecil dan kamera pengintip berresolusi tinggi.

Skuad elit darat pula.yang mana kita tahu terdapat skuad sniper atau penembak tepat, skuad RPG yg mnghancurkn kreta kebal, skuad penanam bom tepi jalan..dan hacker sistem telekomunikasi.

Ini semua menjadikan Israel berada dalam mimpi ngeri.. jurucakap al qassam mengalu-alukn serangan darat dari zionis..kerana al qassam tahu, tentera zionis bakal menggali kuburnya sendiri..pada hemat saya, israel akan berhenti mnyerang dan berusaha menjayakan pelan damai dengan Hamas atas alasan kemanusiaan dan keselamatan orang awam.

Malah Mesir mmberi nasihat kepada Israel supaya melakukan gencatan senjata sebelum Israel mnjadi padang jarak padang terkukur...dan mklumat terkini Aqsa Syarif melalui laman FB rasminya melaporkan bahawa lapangan terbang Tel Aviv sesak dgn rakyat Israel yang mahu melarikan diri.

Dengan apa yang saya nyatakn,jelas Tel Aviv sangat takut sekarang hingga memaksa mereka berdamai dengan Hamas, tetapi kita semua tahu, apabila melibatkan pihak ke tiga sama ada dr UN atau liga arab sendiri, pasti Palestin mnjadi mngsa ketidakadilan atau resolusi berat sebelah.

Apa yang pasti mereka takut, mereka takut dan mereka takut..marilah kita sama2 berdoa semoga Hamas tidak tunduk pada rayuan Israel atau Mesir atau PBB sekalipn..teruskan menghentam bumi haram Israel. Alang2 mnyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal lengan.

Kita juga berharap sayap2 tentera pertubuhan lain di Palestin akan bersama al qassam dalam memerangi yahudi laknatullah itu...Allahu akbar..

Bangkitlah Fatah dengan sayap tenteranya briged Martir al Aqsa, PRC dengan briged Nasir Salahudin, FLP dengan briged Abu Ali Mustapha, Jihad Islami dengan briged Al Quds dan briged2 lain yang sama2 siap sedia untuk syahid mmpertahankn akidah dan bumi anbiya ini...

Takbirrr Allahu akbar ‪#‎HidupMuliaAtauMatiSyahid‬ Jazakumullahi khoiran kathira Katakan kpd israel..KAMU BERPERANG UNTUK HIDUP, KAMI BERPERANG UNTUK MATI.. ALLAHU AKBAR. Wassalamualaikum

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive