Friday, 27 September 2013

MENGAPA PROJEK Enchant1MST Di Rahsiakan Dari Rakyat!!! Apa Kerajaan Najib Buat???

Semalam PT terbaca dalam blog rakan blogger yang menulis tentang satu projek yang dinamakan Enchant1MST yang akan dibina di kawasan Gambang yang melibatkan tanah seluas 500 ekar lebih kurang seluas kawasan KLIA.

Projek yang menelan kos berbillion ringgit ini sebenarnya akan menempatkan segala gala yang terbesar dalam dunia termasuklah kuil dan patung tokong juga yang terbesar didunia akan dibina di kawasan tersebut.

Menurut rakan blogger, Din Turtle upacara pecah tanah akan diadakan pada bulan November nanti.

Lebih lanjut baca [DISINI].


Apa yang  di kesalkan disinibialah, mengapa Najib seperti merahsiakan projek mega ini kepada rakyat jelata, kalau setakat untuk membina kompleks perniagaan terbesar atau apa apa yang besar sekali pun, janganlah sampai projek tersebut diselitkan sekali dengan binaan berhala, tokong dan rumah penyimpanan abu mayat terbesar di kawasan tersebut.

Tapi tak terbaca pula ada pembinaan masjid terbesar di dunia dan ditempatkan di kawasan tersebut.

Dalam perlembagaan negara ada menyatakan bahawa agama Islam adalah agama persekutuan dan sepatutnya Masjid adalah keutamaan dalam pembinaan di kawasan tersebut.

Walaupun untuk tujuan pelancongan, adalah amat tidak sesuai untuk kerajaan membina kawasan tersebut dengan pelbagai binaan yang pelik pelik termasuklah Piramid yang juga kononnya terbesar didunia.


Sedangkan beberapa tahun dahulu kisah kerajaan langit Ayah Pin juga merisaukan masyarakat Malaysia dan telah mengambil tindakan menghancurkan monumen monumen Ayah Pin bagi menyelamatkan pegangan agama penduduk negara ini..

Dengan keluasan seluas 500 ekar, ianya tidak akan mampu dilawati hanya dengan 4 atau 5 jam, mungkin ianya akan mengambil masa lebih dari itu dan Sangkakala tidak pula melihat bahawa ada binaan masjid di kawasan tersebut, dan jika kawasan ini dilawati oleh orang Islam, adakah mereka ini perlu melakukan solat di tepi jalan?

Satu lagi persoalan yang ingin persoalkan ialah, adakah kerajaan Malaysia akan mengubah lanskap kehidupan rakyat dengab mewujudkan tempat sebegitu atau adakah perlembagaan negara perlu kita tukar dengan tidak lagi meletakkan agama Islam sebagai agama persekutuan?

Bukanlah  hendak menghalang kemajuan negara tetapi pembinaan ini perlu DIBANTAH dan DIHALANG sepenuhnya oleh orang Islam demi menjaga maruah agama Islam di negara ini.

Mungkin Najib sekarang dah tak berapa nampak tentang Islam dan keperluan serta sensitiviti masyarakat beragama islam itu aendiri kerana sudah terlalu taksub dengan slogan mengampu iaitu 1Malaysia.
PT
Lihat kembali kepada agama suci Islam. Rasulullah s.a.w. memperjuangkan agama ringkas tanpa kelas. Baginda menolak sebarang amalan khurafat dan syirik. Tauhid mengehendaki ibadat yang suci dan bebas daripada berhala.

Berhala-berhala di keliling Kaabah diruntuhkan. Masjid Nabawi yang didirikan amat ringkas. Ia digunakan bukan saja sebagai tempat ibadat tetapi juga seperti dewan serba guna, atau town hall untuk membincangkan masalah politik, sosial, ekonomi dan ilmiah.
PT menyeru kepada semua umat Islam khasnya badan badan bukan kerajaan yang meletakkan agama Islam sebagai asas perjuangan mereka supaya sama sama menentang pembinaan tersebut sebelum ianya terlambat.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive