Wednesday, 20 November 2013

Vila Nabila Terbiar 40 Tahun - Kerajaan Johor Ambil Tindakan

Villa Berhantu Akan Disemak Kerajaan Johor akan menyemak semula status banglo tinggal dikenali sebagai Vila Nabila di Jalan Skudai di sini, sebelum mengambil sebarang tindakan terhadap kediaman terbiar sejak kira-kira 40 tahun lalu itu.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, berkata pihaknya akan merujuk Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) mengenai banglo yang mendapat liputan meluas selepas seorang remaja dikatakan hilang ketika memasuki rumah berkenaan.

“Saya akan tanya Datuk Bandar (Ismail Karim) dan melihat macam mana sebelum sebarang tindakan diambil. Kita ingin tahu sama ada cukai dibayar atau tidak,” katanya selepas merasmikan Persidangan Perancangan dan Penempatan bagi Organisasi Rantau Timur (EAROPH) 2013 di sini, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas seorang remaja didakwa hilang di banglo itu sebelum dia ditemui selamat bersama teman wanitanya di rumah rakan, keesokannya.

Sementara itu, tinjauan BH di banglo itu mendapati orang ramai masih berkumpul di depan kediaman berkenaan sejak kelmarin selepas berita kehilangan remaja itu tersebar di laman sosial.

Ada yang bergambar di situ, malah kehadiran orang ramai turut menyebabkan kesesakan lalu lintas akibat meletak kenderaan di bahu jalan berhampiran banglo berkenaan.

Sumber

1 comment:

  1. Tuan,saya mohon masuk.

    Tahniah kapada Ah jib gor Gong, bapak liberal,terbukaan
    1M4U,transformaci,inclusive ,engage,blue ocean strateji.kelainan,bapak sekolah vernakular;atas kejayaan `membena prasarana teguh teras transformaci budaya warga belia Melayu.
    Dengan sokongan padu KJ,yang gemar campurtangan tak tentu
    hala menonjol diri selaku shoot from the mouth loose cannon dalam semua sukan dan belia .
    Sokong rapi dari Saifudin kepala bapak moderation new politikus dan Wan Ju
    bapak IDEAS liberal wanis yang kaut manafaat dari NEP kacang lupa kan
    kulit.
    Prasarana budaya barat liberal dan moderate yang di bawa olih Ajib gor
    gong KJ Saifudin Wan Ju mencetus kesah kesah yang papar olih alam
    maya TV dan media sosial mengahairahkan Melayu yang mudah sangat lupa pedoman
    ,lupa daratan.Prasarana ini di terajui olih AJib, mengakibatkan series expose
    dan dokumentari/drama seram telah memberi publiti meluas kapada Nabilla.
    Kaum Facebook Melayu mengambil sempatan serta merta untuk memviralkan dan meransangkan netizens sehingga melayu yang mudah,terlalu amat mudah ,hilang common sense dan akhlak sehingga menjadi teraalu amat GULLIIBLE. Maklumlah 550,400 orang belia mengambil kesempatan mengguna SUBSIDI RM200 beli smatfone/gajet.
    Dengan gajet ini lah belia Melayu di permudahkan lagi menjadi gullible dan
    belia Malaysia jadi bodoh piang,tak mau/tak ingin guna teknoloji google untuk
    siasat berita angin dan khabar angain,kerana kapada belia bodoh, Fasbuk ada lah kesemua nya,; masak telur goring pun update FB.pelik nya Peminat komen telor goring. Banyak masa belia melayu .
    Hebat betul belia malaysia berbekal , gajet,Fasbuk dan mak we 16 tahun usia EEzat Nabilla Dangar bay ,lupa nak call Mak sendiri...…tiba tiba jadi bodoh,ta tau guna FB gajet pulak.
    Setaraf dengan kaum1M perangai dan sifat orang yang
    tiada common sense ini dan tiada pedoman hidup dan jati diri maruah masih lagi mempercayai karut marut berita angin khabar angin,tanpa siasat.
    Maka ratusa ,ribuan orang johor hinggar pinggar ke danga bay ....banyak masa belia kita....

    Tahniah ajib gor gong kerana melahir kan satu genarasi kumpulan 1Malaysia
    yang mudah sangat di perdaya kan olih unsur unsur impot asing saperti pemain impot,coach impot,expatriate impot,white rajah resort laut sabah impot,chef impot sehingga kebanjiran warga asing di Malaysia,seramai 3.5 juta,masih lagi di beri galakkan resmi kerajaan ah Jib gor , dengan perjanjiian g 2 g dengan Bangladesh nak masuk 100,000 bangladesh yang kaki tipu dokumen perjalanan.,
    Ajib amat gemar dan suka benar memuji diri sendiri nya di kaca TV sendiri
    tanpa kekahaziran PM/Presiden/ketua Negara yang konon nya memuji Malaysia
    Kedegilan Ajib termashur.
    Beliau sendiri melapurkan sudah belanjakan 200 juta rm wang rakyat kapada
    CON-Sultan asing Amerika.
    Penyakit Ajib adalah ENDLESS POSSIBILITIES yaani aka lepas
    tangan ,.kerana EP tiada penghujung.
    Ajib mengambil iktibar dari mentor nya Xi Ying Ping dengan
    “Chinese dream” aka Najib punya Endless Possibilities.
    Dan Xi juga dengan pautan “the great rejuvenation of the Chinese
    rejuvenation” aka ajib punya transformaci 1M.
    Tapi Xi punya cara untuk mengurang deficit belanawan dengan “crackdown on
    lavish events dan extravagant official banquets “ tidak di sambut meriah amali
    kerajaan, olih ajib Gor ,malah tiada apa langkah atau dasar untuk kurang kan fiscal defisit, hanya ucapan murah murahan kurang subsidy yang mengalakan inflasi yang susah, ya amat susah, bagi ajib gor dan rejim ,untuk merasai apa itu inflasi, kerana sudah hampr 38 tahun ,kerajaan dan rejim rejim tidak pernah mengikat pinggang sendirii.
    Tahniah pelawat pelawat melayu, pelakon pelakon lawatan bangunan bangunan usang saperti villa danga bay...
    arjuna waspada
    changkat lobak.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive