Thursday, 23 January 2014

Betulkah Nurul Izzah Failkan Penceraian??? Kenapa & Mengapa???

Beberapa laman siber hari ini telah mengeluarkan spekulasi berhubung isu penceraian Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR). Nurul Izzah Anwar bersama suaminya. Nurul Izzah dikatakan telah menfailkan perceraian di bawah Fasakh (untuk membatalkan perkahwinan itu) pada akhir Disember melalui petisyen di Mahkamah Syariah.

Suaminya, Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim,yang dipercayai telah menerima petisyen itu pada 16 Jan,telah meminta penangguhan dua minggu berhubung perkara itu untuk beliau menyediakan kesnya.

Setakat ini,tiada sebarang pengakuan dan keterangan bagi mengesahkan perkara tersebut.Nurul Izzah,33,Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim,35,telah berkahwin pada 9 Mei 2003.Upacara perkahwinan telah diadakan di kediaman bapa Nurul Izzah,Datuk Seri Anwar Ibrahim di Bukit Bandaraya. Lihat di Rakyat News

Apa pun PT doakan semoga hubungan Nurul Izzah berkekalan hingga akhir hayat. Kalau bergaduh sikit tu biasalah asam garam rumah tangga. Carilah jalan terbaik jangan sampai penceraian. Dalam Islam pun tak galakkan kita bercerai.

Perkara yang Allah S.W.T benci adalah penceraian...hindari diri kita dari perkara yang Allah S.W.T larang dan kita hendaklah sentiasa mentaati perintah Allah S.W.T.

Perkahwinan merupakan satu komitmen yang serius di antara lelaki dan perempuan untuk hidup bersama sepanjang hayat. Tujuan berumah tangga ialah untuk “mencari ketenangan dan kedamaian di dalam hidup” - (ar-Rum ayat 21) - Sumber

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive