Friday, 13 January 2012

UNTUNGLAH DR. RANI...LEPAS TIKAM HASSAN ALI, HAJAT DIA TERCAPAI..


Untung Dr. Rani. Semua jawatan Dr. Hassan Ali dah berjaya dirampasnya. Siapa kata PAS tak ada kaki tikam belakang? Haa inilah muka salah seorangnya. Mungkin blogger Gerakan Timur lebih mengenali beliau. 

Pagi tadi Sultan Selangor telah berkenan atas cadangan Khalid Gap untuk membatalkan perlantikan Dr. Hassan Ali dari Exco Selangor kerana telah dipecat oleh PAS. DAP takut Dr. Hassan Ali akan terus mengganggu semua perniagaan dan kepentingan puak-puak mereka. Jadi inilah jalan penyelesaian nya. Exco Agama terpaksa dikambing hitamkan.
Apa-apa pun tahniah lah Dr. Rani walaupun tidak rasmi lagi. Semoga Dr. Rani terus menjalankan usaha murni seperti yang dilakukan oleh Dr. Hassan Ali.
“Memandangkan Datuk Dr Hasan selalu sangat menggangu gereja, rumah urut, rumah tumpangan dan tempat-tempat judi , saya telah membuat keputusan bahawa beliau tidak lagi boleh menjadi anggota Exco. Saya akan melantik seorang exco yang boleh membiarkan arak dijual dimerata tempat, rumah urut dan tempat maksiat dibiarkan beroperasi.
Sebelum ini, Khalid gagap telah diarahkan oleh Anwar supaya meminta Hasan mengosongkan jawatan Exconya secara sukarela kerana beliau telah dipecat daripada PAS dan tidak lagi mewakili parti itu dalam Kerajaan Negeri.
Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu dipecat daripada PAS pada Ahad lepas kerana tindakannya yang membenteras maksiat dan arak agak keterlaluan.
Hasan memegang portfolio Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive