Tuesday, 3 January 2012

MAJLIS PEGUAM SOKONG DEMONSTRASI HARAM BEBASKAN ANWAR 901??
Majlis Peguam menyokong sepenuhnya kempen demonstrasi haramjalanan Bebas Anwar 901 yang dirancang 9 Januari ini kerana beranggapan perbicaraan terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bermotifkan politik.

Presidennya, Lim Chee Wee yang juga penyokong kuat pembangkang mendakwa kononnya Anwar telah tidak diberi perbicaraan adil apabila dilarang melihat dokumen dan maklumat untuk mempertahankan diri.


Lim Chee Wee “Sama seperti demonstrasi yang pernah beberapa kali berlangsung di Parlimen. Ia tidak boleh disekat walaupun kerajaan mempunyai pelbagai alasan seperti menjaga keselamatan awam tetapi itu hanya untuk pembangkang sahaja jika pihak penyokong kerajaan buat seperti yang berlaku di Pulau Pinang Majlis Peguam menentang keras.

Lim Wee Chee juga mengungkit kenapa orang Islam boleh buat demo (bantahan terhadap keputusan mahkamah) pada 8 Januari 2010 yang lalu, orang Islam dibenarkan berkumpul di pekarangan masjid di seluruh negara membantah penggunaan perkataan ALLAH diguna pakai agama lain,apakah kami juga tidak boleh melakukan demikian” katanya.


Sumber : Blog Pro BN

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive