Friday, 6 December 2013

Kenapa Gardenia Taja Malaysiakini???

“Kesalahan besar” Gardenia kerana menaja portal bebas, Malaysiakini. Mungkin hanya orang-orang Umno yang membeli dan makan roti Gardenia.

Kini Gardenia Bakery Sdn. Bhd. yang 30 peratus dikuasai oleh Padi Beras Nasional Berhad (Bernas) yang dimiliki Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary diminta memberi penjelasan.

Ia disuarakan oleh Ketua Pemuda UMNO Bahagian Cheras, Johari Yazid. Apakah tujuan Gardenia menyokong Malaysiakini? Apakah sokongan ini telah mendapat persetujuan daripada Bernas? Apakah sokongan ini telah mendapat perkenan pemegang saham terbesar Gardenia? Oleh itu,

Pemuda UMNO Cheras menuntut penjelasan Bernas dan juga Ketua Pegawai Eksekutif Gardenia, Yap Kim Shin mengenai tindakannya memberi sumbangan dana kepada Malaysiakini,” kata Johari dipetik Utusan Malaysia.

Semalam Gardenia tampil sokong dana bangunan Malaysiakini. Pegawai Eksekutif Gardenia, Yap Kim Shin berkata

“Syarikatnya menyokong usaha Malaysiakini untuk membawakan laporan dan pandangan dengan cara yang betul”.

Tidak dinyatakan nilai derma yang diberikan oleh Gardenia itu dalam kempen Malaysiakini memungut derma bagi pembinaan bangunan baharunya di Petaling Jaya.

Apa yang salahnya. Akhabar Utusan  juga mendapat tajaan besar dari Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary. Dia menjadi pemegang saham terbesar Utusan selain Umno. - Sumber

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR

Blog Archive