Saturday, 5 January 2013

BETAPA PEMURAHNYA TOK GURU NIK AZIZ ???


Ngeh dan Nga dua ekor musang yang tidak perlu lagi berkempen untuk DAP dan sahabat dari rejim pakatan untuk mendapatkan Putrajaya sewaktu piliharaya umum ke 13 kelak kerana dua ekor musang DAP ini telah pun menerima tanah dari Tok Guru Nik Aziz yang berkeluasan sama luas tanah menlingkari pusat pentadbiran kerajaan itu.


Jika tanah di berkeluasan Putrajaya boleh dibangunkan dengan menawarkan tempat-tempat menarik untuk dilawati seperti Bangunan Seri Perdana, Perdana Putra, Masjid Putra, istana Melawati, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Dataran Putra, Tugu Milennium, Boulevard Putrajaya, Taman Botani, Taman Warisan Pertanian, Taman Wetland, Cruise Tasik Putrajaya dan Alamanda.

Taman Botani merupakan yang terbesar di Putrajaya iaitu meliputi 92 hektar. Taman ini menawarkan ketenangan semula jadi dengan 700 spesis tumbuhan tempatan dan dari 90 buah negara termasuk Afrika dan Asia Pasifik. Taman Wetland pula merangkumi kawasan seluas 162 hektar yang menempatkan Pusat Panghayatan Alam, Menara Pandang Jauh, kawasan perkelahan, tapak semaian dan pelbagai spesis fauna dan flora.

Maka tidak heranlah, dua beradik musang ini SUDAH BOLEH MENDABIK DADA! kerana kelebihan mereka sebagai wakil rakyat DAP boleh memiliki aset secepat ini sewaktu mereka masih berkhidmat untuk DAP.


Timbul perasaan hiba bila mana rakyat Kelantan sendiri terpaksa berhempas pulas mencari tanah dan tempat tinggal di negeri sendiri dalam masa yang sama Menteri Besar pujaan rakyat Kelantan memberi tanah kepada dua ekor musang seluas keluasan tanah di Putrajaya dengan mudah.

Rakyat Kelantan wajib berterima kasih kepada Tok Guru Nik Aziz, kerana mempunyai sifat pemurah ini dan membudayakan rasuah di negeri mereka serta bukan senang Tok Guru menjadi pemimpin yang zuhud dan bersederhana itu.- Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it

ENTRI POPULAR

Blog Archive

Blog Archive